unhealthy-lifestyle.jpg
7. 5. 2024

Řekli jsme to natvrdo

Fyzická kondice má přímý vliv na zdraví a může významně snížit, anebo zvýšit riziko mnoha onemocnění a zdravotních stavů. Zde jsou hlavní dopady zanedbané fyzické kondice:

1. Onemocnění srdce: Absence fyzické aktivity zhoršuje zdraví srdce a oběhového systému, zvyšuje krevní tlak a snižuje účinnost srdce.

2. Vysoká hmotnost: Čím vyšší váha, tím vyšší riziko vzniku onemocnění spojených s obezitou. To jsou konkrétně diabetes typu 2, artritida a některé formy rakoviny.

3. Zhoršení metabolismu: Fyzická pasivita zhoršuje metabolismus a snižuje citlivost těla na inzulín. To způsobuje vysokou hladinu cukru v krvi.

4. Slábnutí kostí a svalů: Na tato žádné tabletky nejsou. Slabé kosti se snadno lámou, slabé svaly způsobí chronické bolesti v kloubech. Cvičení, které zahrnují byť mírnou zátěž, mohou pomoci budovat a udržet silné kosti, což právě snižuje riziko osteoporózy a zlomenin.

5. Zhoršení duševního zdraví: Fyzická pasivita přihrává velké riziko depresí a úzkostných poruch. Vedle toho zhoršuje náladu a celkovou mentální pohodu. To se potom přenáší také na blízké osoby.

6. Ochablost imunitního systému: Tělo velmi slabě odolává infekcím a bakteriálním onemocněním.

Když se na to vše ještě jednou podíváme, je jasné, že jde o neradostnou budoucnost lidí, kteří se zanedbávají v pravidelném pohybu.

Zlepšení fyzické kondice je tedy jednoznačnou prioritou každého jednotlivce, který chce žít šťastný život.

Zlepšení kvality života a delší životnost. Jak na to?

Každému, kdo o lepší kondici projeví zájem jsme v Těloclicku k dispozici.

Team Local Heroes

Mohlo by vás zajímat