pexels-rdne-5591469.jpg
6. 5. 2024

Jak skloubit sportování a k tomu domácnost

Zvládnout pravidelný sport při správě domácnosti může být výzva, ale s dobrou organizací a trochou kreativity je to možné. Zde je několik tipů, jak skloubit obě aktivity:

1. Plánování : Vytvořte si týdenní plán, ve kterém si předem naplánujete časy pro sportovní aktivity. Tím získáte jasné přehledy, kdy máte čas na sport a kdy na domácí práce. V kalendáři TĚLOCLICK si můžete naplánovat své tréninky na několik týdnů předem, nebo klidně jen na příští den.

2. Krátké a efektivní cvičení: Nemusíte cvičením trávit hodiny, aby byl váš trénink účinný. Zaměřte se klidně na kratší, ale intenzivnější cvičení jako jsou intervalové tréninky nebo kruhové tréninky, které můžete provést za 20-30 minut. V TĚLOCLICKU vám ukážeme jak.

3. Cvičení s rodinou: Zapojte do svých aktivit i rodinné členy. Společně můžete například jít na procházku, zajezdit si na kole nebo hrát nějaký sport. To vám nejen pomůže zůstat aktivní, ale také posílí rodinné vazby. Pojďte na TĚLOCLICK společně. 

4. Využití domácích prací k cvičení:  Néééé, to si dělám srandu. Raději bych se vyhnula domácím pracím a šla na TĚLOCLICK :).

5. Ranní nebo večerní rutina: Mnoho lidí nachází, že cvičení hned ráno nebo pozdě večer, jim nejlépe vyhovuje. Tento čas může být klidný a nerušený, což je ideální pro udržení pravidelnosti.

6. Online fitness programy: Využijte online tréninkové programy, které můžete provádět z pohodlí domova. Jóó, to je skvělá alternativa. Ovšem nakonec je fajn zajít si s ostatníma zacvičit.

Nejdůležitější je, aby to sportování přinášelo radost. Nebo minimálně dobrý pocit.

Každý krok k aktivnímu životnímu stylu je krokem k radostnějšímu životu.


Mohlo by vás zajímat